Оладки з яблуком можна готувати хоч цілий рік. Я використовую цей рецепт, коли мені хочеться влаштувати чаювання в колі сім’ї або стоїть мета – нагодувати сина яблуками. Він у мене не особливо любить цей продукт в свіжому вигляді. А ось від оладок з яблуками не відмовляється ніколи!
Рецепт, яким я хочу поділитися з вами в цій статті, є перевіреним мною не один рік. Він простий, але оладки будуть смачними. За його основу береться кефір. Відсоток жирності не грає ролі. За рахунок додавання в тісто розпушувача, оладки виходять пишні і ніжні. За рецептом яйця не використовуються зовсім.
Загалом, якщо хочеться щось смачненьке і приготоване в домашніх умовах, візьміть цей рецепт собі на замітку.
Продукти:
- кефір 300 мл;
- розпушувач 1 ч. ложка;
- цукор 1 ст. ложка;
- дрібка солі;
- борошно 1,5 склянки;
- яблуко 1 шт.
Рецепт оладок з яблуком дуже простий:
1. Змішати кефір і пачку розпушувача.
Використовувати рекомендую кефір приблизно кімнатної температури.
2. Суміш посолити і додати цукор.
Перемішувати сухі компоненти в кефірі можна віночком.
3. У тісто потрібно додати борошно і добре перемішати.
Консистенція повинна вийти, як у сметани – в міру густою. При необхідності додайте ще трохи кефіру.
4. Шкірку необов’язково зрізати з яблук – подрібнити їх потрібно кубиками, розмір такий, щоб було зручно замішувати тісто і, звичайно ж, їсти оладки.
5. Яблука додати в тісто і перемішати його ложкою.
6. Смажити оладки на розігрітій сковорідці з олією.
Викладати тісто зручно ложкою. Воно не буде розтікатися і оладки приймуть потрібну форму. Розмір – на ваш розсуд.
Готувати оладки потрібно з двох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Вони повинні бути золотистого кольору з обох сторін.
Тісто вбирає досить багато олії, тому при необхідності можна сміливо доливати її на сковорідку.
Готові оладки можна подавати до столу. Ми любимо доповнювати їх цукровою пудрою. А який ваш улюблений варіант добавки до оладок? Пишіть в коментарях, дуже цікаво дізнатися.
Оладки з начинкою швидко готуються, всередині вони відмінно пропікаються і тісто не залишається сирим. Яблука надають соковитий і карамельний смак домашній випічці.
Всім рекомендую цей рецепт!