
У літню пору завжди роблю квас. Хто пробував у мене цей напій, то всі взяли рецепт і роблять його самі. Дуже смачний, повірте, набагато смачніший за магазинний. Знайомі не вірили, що то я сама зробила, думали, що купований.
Дотримуватися строго так, як опишу у рецепті. Щоб не допустити помилки і все вдалося з першого разу.
Приготування:
Закип’ятити 5л. води.
Зняти з плити і зразу додати 350 гр.цукру і 1чайну ложку повну лимонної кислоти. Зразу додаємо 2 повні з верхом столові ложки цикорію або напій “Ранок” (є різні види від виробника Галка). Все є у магазинах.
Гарно перемішуємо. Воно зразу почне пінити, заварюється напій.
(Каструля має бути значно більшого розміру по об’ємі, як 5л.)
Далі чекаємо, щоб вистигло все до кімнатної температури (30*) ЦЕ ВАЖЛИВО, щоб не запарити дріжджі!!!
Далі додаємо 1,5 ч,л.сухих дріжджів і гарно розмішати.
Має стояти при кімнатній температурі 4 години, (має з’явитися трішки пінка зверху).
Далі розливаємо у пластикові пляшки, не доливаючи до верху приблизно на 5-7 см.
Закручуємо гарно і у холодильник на ніч, а зранку уже і квас настоявся!!!!
Смакуємо та насолоджуємося!
Рецепт та фото Olga Mordovina