Представляю вам смачний рецепт салату з оселедцем. Отримайте особливо смачну, апетитну закуску з тонким і насиченим смаком класичного салату. Незвичайний спосіб подачі перетворює цей салат в оригінальну прикрасу святкового столу. Порадуйте своїх близьких улюбленим салатом, рецепт якого буде користуватися великим попитом.
інгредієнти
– оселедець маринований
– 4 варені картоплини
– 150 г майонезу
-3 варених яйця
-1 варена морква
-1 варений буряк
-1 пучок зеленої цибулі
-сіль
Інгредієнти маринаду
-4 цибулини (1 цибулина буде використовуватися для салату)
-70 мл оцту
– 200 мл води
-3 ложки цукру
-0,5 ложки солі
Спосіб приготування
1. Цибулю розрізати навпіл і покласти в більш глибокий посуд.
2. Налийте воду в каструлю і поставте на вогонь. Додайте цукор і сіль. Дайте покипіти, поки спеції не розчиняться.
3. Зніміть каструлю з вогню і влийте в неї оцет. Перемішайте.
4. Гарячий маринад влити в миску з цибулею. Накриваємо миску кришкою і даємо цибулі маринуватися 1,5-2 години.
5. Не зливайте воду. Виберіть приблизно 1/4 від кількості маринованої цибулі для приготування салату. Решту цибулі разом з маринадом перелити в банку і поставити в холодильник. Його можна зберігати в холодильнику кілька днів і використовувати для приготування інших страв. Ви отримаєте дуже гарну і смачну цибулю.
6. Картоплю, моркву і буряк відварити.
7. Оселедець почистити і видалити кістки. Якщо ви використовуєте цілу рибу, важливо її правильно очистити. Спочатку зніміть шкірку. Зробіть надріз по спинці і зніміть шкірку. Проведіть ножем по хребту і відокремте кістку від м’яса. Видаліть найдрібніші кісточки пальцями або скористайтеся пінцетом. Приділіть процесу очистки риби всю необхідну увагу та час. Ви також можете використовувати комерційне мариноване філе оселедця.
8. Підготуйте плоску тарілку відповідного розміру.
9. Оселедець наріжте невеликими кубиками і викладіть на блюдо, сформувавши перший шар салату.
10. Мариновану цибулю наріжте дрібними кубиками і викладіть на оселедець.
11. Змастіть шар цибулі невеликою кількістю майонезу.
12. Відварену картоплю очищаємо і пропускаємо через дрібну тертку. Поверх шару цибулі викласти картоплю. Трохи посолити і змастити майонезом.
13. Дрібно наріжте хвостики зеленої цибулі.
14. Варену моркву почистіть і протріть через дрібну тертку.
15. Відварені яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Половину яєчних білків протріть через дрібну тертку. Жовтки пропустити через дрібну тертку.
16. Відварений буряк очистіть і протріть через дрібну тертку. Відразу після буряка натріть білки, що залишилися – буряковий сік додасть білкам тонкий фіолетовий колір.
17. У вас є 5 тертих інгредієнтів. Розкладіть їх на салаті по одному (дивіться, як розташувати інгредієнти у відео нижче).
Увага: маринад, приготований для цибулі, можна використовувати і для м’яса. Салат можна подавати як на великій тарілці, так і на 2 маленьких тарілках або окремими порціями.
Бажаю вам приємного апетиту в колі ваших близьких!