Один з найулюбленіших з дитинства, і популярних десертів – торт Наполеон, який відрізняється ніжним кремом і тонкими численними коржами. Існує кілька рецептів приготування Наполеона, сьогодні ми пропонуємо Вам рецепт торта з шоколадно-кавовим смаком.
Інгредієнти:
- 550 г борошна
- 50 г какао-порошку
- 200 мл води
- 50 мл еспресо
- 40 г розтопленого вершкового масла
- 1 ч. ложка солі
- 1 ч. ложка цукрового піску
- 300 г вершкового масла
Крем 1:
- 400 мл молока
- 100 мл міцної кави
- 5 жовтків
- 120 г цукрового піску
- 70 г борошна
- 50 г темного шоколаду
Крем 2:
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 30 мл молока
- 100 г цукрової пудри
Як приготувати:
- Для тіста в просіяне борошно додати сіль і цукор, зробити поглиблення, додати воду, каву і розтоплене вершкове масло. Замісити туге тісто. Зібрати в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1 годину.
- 300 г вершкового масла загорнути в пергамент і розкачати завтовшки 1 см. Сформувати прямокутник. Прибрати в холодильник на 1 годину.
- Через годину дістати тісто і розкачати його в прямокутник, щоб довжина була у два рази більше прямокутника з масла. На одну половину тіста покласти прямокутник з масла і накрити другою половиною. Прибрати в холодильник на 40 хвилин.
- Далі, дістати тісто і розкачати його товщиною в 1,5 см. Скласти книжкою і прибрати в холодильник на 40 хвилин. Повторити цей процес ще 3 рази, кожен раз витримуючи тісто в холодильнику не менше 30 хвилин.
- Коли тісто готове, розкачати його товщиною 0,5 см (це буде приблизно 2 дека). Наколоти виделкою і випікати при 200 г приблизно 10-12 хвилин. Остудити на решітці.
- Готуємо крем.
У сотейник скласти молоко, кава і половину норми цукрового піску і нагріти до появи пари. В окремій мисці змішати жовтки з цукром, що залишився, додати просіяне борошно перемішати. Влити половину гарячого молока в жовтки й добре розмішати. Перелити назад в сотейник до решти молока і варити на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Зняти з вогню, додати подрібнений шоколад і розмішати до його розчинення. Накрити плівкою в контакт і охолодити. - Для масляного крему. М’яке вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишного стану, додати молоко кімнатної температури та ще раз збити.
- Складання:
З коржів вирізати кола потрібного розміру (або залишити квадрати). Змастити корж заварним шоколадним кремом. Нижню сторону наступного коржа намазати вершковим кремом і укласти зверху шоколадного. Повторити. Обмазати боки й верх шоколадним кремом, обсипати крихтою і дати настоятися в холодильнику протягом 12 годин.
Смачного!