Шарлотка з яблуками відома всім, а от з полуницею мало хто смакував. Цей пиріг неймовірно ніжний та смачний. Родина та гості будуть в захваті від цієї страви. За бажанням, звичайне борошно можна замінити на горіхове — це зробить шарлотку божественно смачною.
Складові:
- Полуниця свіжа 0,5 кг.;
- Курячі яйця 4 шт.;
- Цукор пісок 180 гр.;
- Борошно пшеничне або горіхове 190 гр.;
- Цукор ванільний 1 ч. л.;
- Розпушувач для тіста 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Промийте ретельно ягоди, видаліть хвостики, обсушіть та розріжте, якщо вони великі.
- Збийте яйця з цукром та ваніліном до густої білої маси.
- Просійте борошно та додайте разом з розпушувачем до яєчної суміші.
- Перемішайте тісто лопаткою, обертальними рухами знизу вгору.
- Вилийте половину у форму застелену пергаментом, викладіть полуницю та покрийте другою половиною тіста.
- Випікайте 45 хвилин у розігрітій до 190°С духовці.
- Готовність перевіряйте на суху зубочистку.
- Дайте пирогу повністю охолонути, перекладіть на підложку та прикрасьте цукровою пудрою, ягідками полуниці й м’ятою або як заманеться.