
Салат «Загадка» виходить ситним і апетитно виглядає. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу. Готується він просто і з досить бюджетних продуктів. У ньому ми будемо використовувати печінку. Найкраще підійде яловича, але можна взяти і курячу. Щоб надати салату легку кислинку ми додамо в нього солоні або мариновані огірки. Ну а твердий сир стане прекрасним доповненням до решти продуктів.
Необхідні продукти
- 350 г відвареної печінки
- 4 курячих яйця
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 солоних огірка
- 50 грам твердого сиру
- рослинна олія
- майонез
Починаємо приготування
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Чистимо моркву, а потім натираємо на тертці.
У сковороду наливаємо рослинну олію і викладаємо цибулю. Обсмажуємо її до золотистого, потім додаємо моркву. Все перемішуємо і обсмажуємо до готовності.
Яйця відварюємо круто і натираємо на тертці. Точно також чинимо з відвареною печінкою.
Формуємо салат. На тарілку викладаємо половину підготовлених яєць, змащуємо майонезом. Потім робимо шар з печінки, її також промазуємо майонезом. Наступний шар робимо з обсмажених овочів, робимо на них сіточку з майонезу.
Солоні або мариновані огірки натираємо на тертці, віджимаємо від рідини і викладаємо на овочевий шар. Промащуємо їх майонезом. Зверху викладаємо яйця, що залишилися, робимо майонезну сіточку і салат готовий. Прибираємо його в холодильник на 1,5-2 години, потім присипаємо тертим сиром і подаємо до столу.