Салат “Ірина” – це не тільки смачна, але і дуже практична страва, яка користується популярністю завдяки своєму багатому смаку та універсальності. Копчена курка надає салату характерного димного аромату, роблячи його більш насиченим і апетитним.
Копчена куряча грудка чудово поєднується з різними інгредієнтами, такими як свіжі огірки, зелень, гриби та соуси.
Салат не тільки насичує, а й може стати справжньою окрасою столу завдяки своїй яскравій гамі кольорів і різним текстурам. Його можна подавати як у вигляді окремих порцій, так і у великому салатнику.
Інгредієнти:
філе копчене – 200 г;
гриби – 400 г;
яйця – 4 шт.;
огірок свіжий – 2 шт.;
майонез;
петрушка – пучок;
сіль – 1,5 ч.л.;
цибуля червона – 1 шт.;
цукор – 1 ч.л.;
оцет – 4 ст.л.
Приготування салату “Іринка”:
Нарізаємо на маленькі кубики копчене філе і викладаємо першим шаром, змащуємо тонким шаром майонезу. Нарізаємо огірки невеликими брусочками, кладемо наступним шаром в салат.
Покриваємо огірки тонкою сіточкою з майонезу. Нарізаємо невеликими шматочками гриби та обсмажуємо їх у сковороді 3 хвилини, солимо.
Викладаємо на огірковий шар обсмажені гриби та покриваємо сіточкою з майонезу. Маринуємо заздалегідь цибулю, нарізану пір’ям.
Для маринаду змішуємо цибулю з ложкою солі та цукром, вливаємо оцет та воду, перемішуємо. Залишаємо цибулю маринуватися на півгодини, а потім віджимаємо від рідини.
Цибулевий шар покриваємо майонезом, посипаємо подрібненою петрушкою. Відварюємо круто яйця, відокремлюємо жовтки від білків.
Натираємо білки на великій тертці, а жовтки на дрібній.
Посипаємо шар цибулі білком, змащуємо майонезом. Далі висипаємо шар жовтка і також покриваємо сіточкою з майонезу.
Виходить смачний красивий салат на святковий стіл. Цю страву можна доповнювати по-своєму, додавати більше шарів продуктів.