Надзвичайно корисний, ситний і звичайно ж смачний салат! Готується легко і швидко, головне використовувати свіжі та якісні інгредієнти.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 болгарських перців;
- 3 стиглих помідорів;
- 5 середніх огірків;
- ½ червоної цибулі;
- 100-150 гр сиру фета або сиру Telemea;
- 10-15 оливок без кісточок;
- 1 столова ложка лимонного соку або винного оцту;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка солі;
- ½ чайної ложки орегано або майорану;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки чорного меленого перцю.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Салат з креветками
1. Огірки помити і нарізати товстими півкільцями.
2. Розріжте вимиті помідори навпіл і видаліть серцевину (за бажанням), потім розріжте кожну половинку приблизно на 5 скибочок.
3. Перці очистити від насіння і нарізати великими шматочками. Для більш привабливого і барвистого салату використовуйте перець різних кольорів.
4. Викласти всі овочі у велику салатницю і перемішати.
5. Потім викладіть їх на сервірувальну тарілку.
6. Жульєн з червоної цибулі нарізати (тонкими і довгими смужками), якомога тонше. Додайте його до овочів.
7. Підготуйте гардеробну. Часник тиснемо, додаємо сіль, лимонний сік (або винний оцет) і оливкова олія. Приправте чорним меленим перцем за смаком і перемішайте.
8. Поливаємо салат заправкою.
Салат з креветками
9. Сир наріжте кубиками приблизно 1-1,5 см і додайте в салат.
10. Посипаємо салат орегано або майораном і прикрашаємо половинками оливок без кісточок.
Подавайте салат відразу ж.
Бажаємо приємного апетиту в колі ваших близьких!