Чуючи про десерт з вафельних коржів, багато хто відразу ж думає про простий, але смачний торт з вареним згущеним молоком. Однак це не єдина солодка страва, яку можна приготувати з такої основи. Рулет з вафельних коржів з ароматною начинкою – це не менш, а то й більш вдалий десерт до чашки гарячої кави або чаю.
Щоб приготувати такий десерт, візьміть прямокутні чи квадратні листи. Ми використовували круглі вафельні коржі, діаметр яких 21 см. Вийшло красиво і досить оригінально!
Ділюся рецептом приготування:
Готуємо начинку для десерту. Поміщаємо солодкі кукурудзяні палички у чашу блендера. Подрібнюємо їх до дрібної крихти. Перекладаємо все у глибоку ємність.
До подрібнених паличок всипаємо кокосову стружку. Ретельно перемішуємо. Потім поступово вливаємо згущене молоко. Перемішуємо все за допомогою кулінарної лопатки до отримання однорідної в’язкої суміші.
Викладаємо вафельний корж на обробну дошку. Збризкуємо його злегка кип’яченою водою, використовуючи ємність з пульверизатором. Залишаємо корж на 3-4 хвилини за кімнатної температури.
Візуально розділяємо начинку на 3 рівні частини, одну з яких викладаємо на вафельний корж, що став трохи еластичнішим. Поступово розподіляємо кокосову суміш по всій його поверхні ложкою або лопаткою.
Згортаємо корж із начинкою в щільний рулет. Далі збризкуємо другий вафельний лист водою. Через 3 хвилини викладаємо на нього другу частину начинки. Поступово її розподіляємо.
На край коржа з кокосовою масою поміщаємо рулет із начинкою. Завертаємо все ще у більший рулет. Те ж робимо і з інгредієнтами, що залишилися. Формуємо в такий спосіб один великий рулет.
Беремо харчову плівку. Загортаємо в неї отриману заготівлю. Відправляємо майбутній десерт на півгодини до холодильника. Смакота готова!
Після того, як ви дістанете рулет з холодильника, з його нарізанням не виникне жодних проблем. Якщо вам сподобалася ідея для такого швидкого та смачного десерту, обов’язково поділіться нею зі своїми друзями.
Інгредієнти:
- Вафельні коржі – 3 шт.
- Згущене молоко – 360 г
- Кукурудзяні палички – 60 г
- Кокосова стружка – 30 г