Печиво з фруктовою начинкою поєднує в собі солодкість і хрускіт, що робить його ідеальним десертом. Ви можете подавати їх як десерт на Різдво або протягом року.
Ділюся рецептом приготування:
Спочатку приготуйте тісто. Яйця збити з цукром і дрібкою солі до піни, потім влити олію і додати борошно з розпушувачем.
Порада: щоб отримати однорідне тісто без грудочок, перед використанням просійте борошно та розпушувач і додайте частинами.
З інгредієнтів замісити тісто, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин. Тим часом приготуйте начинку.
Змішайте смородину з цукром в каструлі і варіть суміш 10 хвилин. Потім додайте в неї крохмаль, ретельно перемішайте інгредієнти, продовжуйте варити ще хвилину, а потім зніміть каструлю з вогню.
Порада: замість смородини можна використовувати інші улюблені фрукти.
Фруктову начинку збийте до однорідності і перелийте в миску, в якій змішайте з подрібненими горіхами.
Розкачайте тісто в лист висотою 0,5 см і розділіть його качалкою на три однакові смужки. Нанесіть смужку начинки на середину кожної смужки тіста та загорніть її навколо країв тіста, як ви можете бачити нижче.
Примітка: повторіть процес для всіх трьох смужок.
Наріжте смужки на шматочки довжиною близько 3 см, які викладіть на деко, застелене папером для випічки. Випікати печиво з фруктовою начинкою в розігрітій до 180 °C духовці 15-20 хвилин. Потім дайте їм охолонути і подавайте, посипавши цукровою пудрою.
Тривалість випікання залежить від продуктивності вашої духовки. Печиво має випікатися до золотистої скоринки.
Інгредієнти на 22 штуки:
- 1 яйце
- 50г цукру
- 70 мл соняшникової олії
- ~ 170г борошна (-+)
- 1 ч. л. розпушувача (5-6г)
- ванілін (1г) або ванільний цукор 1 ч.л.
- дрібка солі
Начинка:
- 150г ягід (у мене заморожена червона смородина)
- 100г цукру
- 1 ст.л. крохмалю
- 50г волоських горіхів