Висипаємо в миску борошно, розпушувач, сіль та ванільний цукор. Додаємо холодне вершкове масло в борошно і розминаємо його руками до стану вершкової крихти.
Додаємо в крихту сметану та яєчний жовток, замішуємо тісто і збираємо в колобок. Залишаємо тісто в целофані на 15 хвилин у холодильнику.
Для начинки яєчний білок збиваємо міксером із цукром до глянсової білої маси. Подрібнюємо волоські горіхи і додаємо до них білкову масу, перемішуємо.
Ділимо тісто на 4 частини, кожну розкачуємо в пласт приблизно 20 см у діаметрі. Розрізаємо пласт як піцу на трикутники – по 8 штук на один пласт.
На широку частину трикутників кладемо горіхову начинку. Запечатуємо начинку всередині тіста та згортаємо у рулет.
Викладаємо частину рулетиків на лист, застелений пергаментом.
Для другої начинки просто змішуємо сир із яєчним жовтком. Аналогічно ділимо коржики на трикутники і кладемо на ширшу частину трикутника, загортаємо в рулетики.
Кладемо сирні рулетики теж на лист. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.
Можна після випікання загорнути рулетики в целофановий пакет із цукровою пудрою. Так рулетики будуть цукровими, майже білими.
Інгредієнти:
- Борошно – 280 г;
- Розпушувач – ½ ч.л.;
- Сіль – дрібка;
- Ванільний цукор – 8 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Сметана – 200 г;
- Яєчний жовток – 1 шт.
Інгредієнти для начинки:
- Волоські горіхи – 150 г;
- Яєчний білок – 1 шт.;
- Цукор – 4 ст.л.;
- Сир – 150 г;
- Яєчний жовток – 1 шт.