Wednesday, May 14, 2025

Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Неймовірно смачний і гарний у розрізі галицький пляцок “Вишиванка”

Неймовірно смачний і гарний у розрізі галицький пляцок “Вишиванка”

Viktor
13 Грудня, 2024 Коментарі Вимкнено до Неймовірно смачний і гарний у розрізі галицький пляцок “Вишиванка”

Відколи його маю, то печу цей пляцок на всі свята.У моїй сім’ї його люблять усі.
Неймовірно смачний і гарний у розрізі!
Можливо не зовсім літній варіант  випічки.
Але то так смачно….
Хто ще не випікав цю смакоту- обов’язково спробуйте!

Форма 23×28

Тісто:

  • 500 гр борошна
  • 250 гр маргарину
  • 1 пак розпушувача (18 гр)
  • 120 мл сметани
  • 3 жовтки
  • 200 гр  цукру
  • 20 гр какао

Макова начинка:

  • 250 гр маку
  • 3 білки
  • 100 гр цукру

Сирна начинка:

  • 1 кг домашнього сиру
  • 200 гр цукру
  • 3 яйця
  • 50 гр крохмалю

Крем:

  • 300 гр масла
  • 250 гр вареного згущеного молока
  • 10 гр розчинної кави
  • 10 мл горілки

Готуємо пісочне тісто:

Борошно посікти з маргарином до крихти, додати розпушувач, жовтки, цукор та сметану.
Замісити густе тісто, ділимо його на дві рівні частини, до однієї додати какао, помісити щоб об’єдналось.
Біле і темне тісто , ділимо ще на дві рівні частини.
Темне ставимо у морозилку, а біле у холодильник, на одну годину(обидва)

Готуємо сирну начинку:

Сир збити блендером, додати жовтки збиті з цукром, крохмаль та перемішати.Збити білки на піну і додати до маси, все вимішати.

Готуємо макову начинку:

Мак запарити та перемолоти в блендері.
Білки що залишилися від тіста(3 шт)
Збити з цукром до стійкої піни, додати до маку, перемішати.

Одну частину світлого тіста розтачати, викласти у форму, зробити невеличкий бортик, викласти 1/2 макової начинки, зверху рівномірно викладаємо 1/2 сирної начинки, обережно розрівнюємо ложкою, щоб начинки не перемішалися.
Зверху на грубій терці натерти 1 частину темного тіста з морозилки.

Випікаємо у розігрітій духовці при 180° 30-40 хв.

Залишаємо у формі до повного вистигання!

Так само печемо другий сирно-маковий корж.

Готуємо крем:

М’яке масло збити зі щгущеним молоком, додати каву розчинену у горілці, збити.

Збираємо пляцок:

Змащуємо темну частину коржа кремом, накриваємо другим коржем, темним тістом до середини.
Залишити пляцок у холодильнику на 12 годин, щоб настоявся!
Верх полити шоколадом.
Дякую за увагу

Навігація записів

Гope якe нe пepeдaтu cлoвaмu: Бaтькu втpaтuлu ceнc жuття… Юля tpaгiчн0 з@гuнyлa вpaнцi… Bcя oблacть в тp@ypi…
8 рецептів салатів з моркви: на свято і в будень

Related Articles

Швидкий домашній торт. Чоловік просить готувати цей десерт тричі на тиждень.

Viktor
13 Травня, 202513 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Швидкий домашній торт. Чоловік просить готувати цей десерт тричі на тиждень.

Пісочно-сирний пляцок з чорною смородиною: просто, швидко та дуже смачно

Viktor
11 Травня, 202511 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Пісочно-сирний пляцок з чорною смородиною: просто, швидко та дуже смачно

Незрівнянний салат на будь-який святковий стіл. Ділюсь рецептом

Viktor
10 Травня, 202510 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Незрівнянний салат на будь-який святковий стіл. Ділюсь рецептом

Цікаве за сьогодні

  • “Євробачення-2025”: результати і яке місце посіла Україна в першому півфіналі. Більше…
  • Сyд зобов’язав Офіс презuдента надати доказu щодо запроваджених санкцій проти Пoрошенка
  • Кyльмінація мирних ініціатив: Зeленський зробив заяву щодо зустрічі з Путіним
  • Олена Зеленська показала красиве фото у вишуканій сукні. Більше…
  • Швидкий домашній торт. Чоловік просить готувати цей десерт тричі на тиждень.
  • 5 самих ходових рецептів млинці! На усі випадки життя! Готую на свята, і просто по вихідних.
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes