Thursday, May 15, 2025

Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Найкращі рецепти желе

Найкращі рецепти желе

Viktor
17 Квітня, 2025 Коментарі Вимкнено до Найкращі рецепти желе

Найголовніше – навчитися робити желе правильно. Ось кілька рецептів!

1. Шоколадне желе

Інгредієнти:

  • 1 літр молока,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 плитки шоколаду чорного, але можна і молочний (200 г)
  • 20 г желатину.

Приготування:

  1. Подрібнити шоколад (натерти на тертці), змішати його з цукром і молоком. Суміш закип’ятити. Попередньо замочений в холодному молоці желатин розчинити в закипілої молочно-шоколадної суміші. Добре все перемішати й розлити в формочки, поставити в холод.
  2. Порада: якщо хочете желе викласти з форми, просто опустіть формочку в теплу водичку, прикрасити красиво і подати на стіл.
  1. Подрібнити шоколад (натерти на тертці), змішати його з цукром і молоком. Суміш закип’ятити. Попередньо замочений в холодному молоці желатин розчинити в закипілої молочно-шоколадної суміші. Добре все перемішати й розлити в формочки, поставити в холод.
  2. Порада: якщо хочете желе викласти з форми, просто опустіть формочку в теплу водичку, прикрасити красиво і подати на стіл.

2. Десерт сметанне желе «Пташине молоко»

Інгредієнти:
Сметанний шар:

  • 2 ст. сметани 20%
  •  цукор до свого смаку
  • можна трошки лимонної кислоти
  • пакетик желатину (для сметани вистачить і 15 г)
  1. Сметану перемішати з цукром і кислотою. Желатин розвести, охолодити та влити до сметани й гарненько перемішати. Вилити в форму застигати.

Шоколадний шар:

  • 2 ст води
  • 4 ст. ложки какао
  • цукор до свого смаку
  • пакетик желатину

Приготування:

  1. Воду, цукор і какао перемішати й закип’ятити. Желатин розвести й влити в суміш.
  2. Охолодити й вилити на сметанний шар. Можна замість води брати й сметану, тоді просто перемішати сметану, цукор і какао і додати розведений желатин. Добре охолодити.
  3. Перед подачею на стіл дістати з форми. Для того, щоб легше дістати, опустіть форму в гарячу воду на пару секунд.
  4. Можна також робити й кілька шарів. Тоді беремо 2-3 ложки сметани (всю суміш не варто брати) і розводимо трохи з желатином і ставимо остигати.
  5. Потім другий шар також і чергуючи кольору робимо кілька разів.
    От і все.

3. Сирно-йогуртове желе з фруктами/ягодами

Інгредієнти:

  • сир (м’який, пастоподібний) -300 г
  • йогурт-200 г
  • молоко -190-200 г
  • цукор-60-100 г
  • желатин -20 г

за бажанням:

  • яблука очищені -100 г
  • вишня-50-100 г
  • різнобарвне желе

Приготування:

4. Желе фруктово-вершкове

Інгредієнти:

  • 1 упаковка персикового желе (90 г)
  • 0,5 нектарина, 2 сливи, очистити й нарізати
  • 120-150 мл вершків (в залежності від обсягу келиха)
  • 2 ст. ложки цукру – у вершки

Приготування:

  1. Приготувати желе (з половини упаковки), але води взяти не 200 мл, а 150 мл (для надійності).
  2. Розлити желе по келихах, додати нарізані фрукти. Нахилити келихи, поставити їх в мисочки та відправити в холодильник для застигання.
  3. Приготувати другу порцію желе за тим же принципом (з половини упаковки). Остудити. Збити вершки міксером, додати цукор до смаку.
  4. Коли желе повністю охолоне, тонкою цівкою влити його в вершки. Викласти суміш поверх застиглого шару желе і повернути в холодильник до повного застигання.

5. Желе кефірних

Інгредієнти:

  • 0,5 літра кефіру (будь-якої жирності)
  • 1 стакан (250 г) цукру (можна менше)
  • 15 г желатину (я брала швидкорозчинний)
  • 0,5 склянки води
  • ваніль
  • 3 ч. ложки какао

Приготування:

  1. Желатин розчинити в 0,5 склянки води, дати охолонути до кімнатної температури.
  2. Кефір змішати з цукром до повного розчинення кристалів цукру (кефір повинен бути кімнатної температури), додати ваніль.
  3. Потім влити в кефір остиглий желатин і збити міксером 1 хвилину.
  4. Далі суміш розділити на дві частини, в одну додати какао і добре перемішати.
  5. Далі суміш розлити в стакани або креманки: спочатку один шар, потім коли застигне влити другий і т.д.

Смачного!

Навігація записів

Дивовижний салат з копченою куркою «Наречена»
Терміново! “Є негативні дані від спецслужб”: Зеленський щойно попередив про загрозу на Великдень.

Related Articles

Запечена картопля в соусі карбонара – Рецепт, який ви не зміните найближчим часом

Viktor
15 Травня, 202515 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Запечена картопля в соусі карбонара – Рецепт, який ви не зміните найближчим часом

Бабусине печиво – смак дитинства!

Viktor
15 Травня, 202515 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Бабусине печиво – смак дитинства!

Швидкий домашній торт. Чоловік просить готувати цей десерт тричі на тиждень.

Viktor
13 Травня, 202513 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Швидкий домашній торт. Чоловік просить готувати цей десерт тричі на тиждень.

Цікаве за сьогодні

  • Шевченка, Мазепу і Поля “приодягли”: як святкують День вишиванки в різних містах України. Фото
  • Запечена картопля в соусі карбонара – Рецепт, який ви не зміните найближчим часом
  • Бабусине печиво – смак дитинства!
  • Які три найголовніші правила догляду за помідорами: урожай нікуди буде подіти
  • Переговори в Туреччині: Трамп пояснив, чому Путін відмовився від участі
  • Зеленський прибув до Анкари на зустріч з Ердоганом, відео
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes