
Він безмежно смачний і я навіть не знаю ЯК передати вам його чудовий смак і аромат! Для цього торта я готувала повітряний шоколадний бісквіт на какао, а кавовий крем просто казково смачний!
У цьому торті відмінно поєднується какао і кава, вони прям доповнюють один одного і смак його стає багатогранним, не нудотним і в той же час дуже ніжним!
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
5 жовтків
5 білків
180 гр цукру
110 гр борошна
40 гр какао
10 гр крохмалю
10 гр ванільного цукру
1 ч. л розпушувача
Кавовий крем:
400 мл вершків 30 і більше % жирності
200 гр 20% сметани
6 ст. л цукрової пудри
2 ч. л розчинної кави
2 ч. л води для розчинення кави
10 гр ванільного цукру
Просочення:
150 мл солодкої кави
Помадка глазур:
150 мл вершків або молока
110 гр цукру
40 гр какао
70 гр вершкового масла
Приготування:
- Яєчні білки добре збити міксером з двома столовими ложками цукру взятого від загальної кількості. Піна повинна бути щільною і стійкою.
- До жовтків додати цукор, що залишився і ванільний цукор і добре збити до побіління маси.
- З’єднати борошно, какао, розпушувач і крохмаль.
- Висипати до жовтків і перемішати міксером. Тісто буде щільним.
- У три етапи додати білки, кожен раз добре вимішуючи ложкою.
Ось таке тісто. Воно розраховане на форму діаметром 18-20 см.
- Перекласти тісто у форму, її нічим змащувати не потр ібно. Випікати шоколадний бісквіт при 180 гр.С близько 40-50 хвилин.
- Дерев’яна шпажка повинна виходити сухою.
Бісквіту дати повністю охолонути, потім загорнути в плівку і залишити при кімнатній температурі на 8-10 годин.
- Підрівняти бісквіт зрізавши верхівку. Її необхідно подрібнити в блендері і підсушити на сковорідці. Вона нам знадобиться для обсипання.
- Бісквіт розрізати на три коржі будь-яким зручним для вас методом. Я це роблю ниткою або ножем.
Подивіться наскільки повітряний і пористий бісквіт.
- Для крему заздалегідь підготувати сметану, її необхідно відкинути на сито з марлею і залишити в холодильнику на ніч, щоб стекла зайва сироватка.
Сметана і вершки повинні бути добре охолоджені. Розчинити каву 2 чайними ложками води, добре розмішати.
А для просочення торта зварити чашку свіжої підсолодженої кави.
- У чашу вилити вершки, викласти сметану і збити міксером, починаю з малих швидкостей. В середині збивання додати цукрову пудру і ванільний цукор. І остаточно збити до щільного стійкого крему.
- Трохи крему відкласти для прикраси.
- У решту додати розчинену кави і перемішати міксером на невеликій швидкості.
- Збірка торта. На тарілку викласти корж, просочити трохи кавою.
- Зверху викласти половину крему, розрівняти.
Далі знову корж-просочення-крем, що залишився. Зверху просочений корж.
- Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.
- Для помадки в сотейнику з’єднати вершки (молоко), какао і цукор. Проварити на невеликому вогні, постійно помішуючи, 3-4 хвилини після закипання.
- Додати масло, перемішати і охолодити помадку до теплого стану.
- Обмастити нею весь торт.
- Боки торта обсипати бісквітною крихтою.
- З відкладеного крему відсадити трояндочки.
- Прикрасити кавовими зернами. І ось такий розкішний Кавовий торт порадує вас і ваших близьких!
Готуйте з задоволенням і приємного вам чаювання!