Улюблена з дитинства страва мого чоловіка: картопляні галушечки з грибами. Доки все не з’їсте, від тарілочки не відійдете.
Інгредієнти для галушок
- 300–350 г картоплі, відвареної в кожушку
- 200 г грибів
- сіль, перець до смаку
- 1 ст. ложка крохмалю
- 100–200 г борошна
- 3 ст. ложки соняшникової олії
- 1 цибулина
- 2 зубці часнику.
Як приготувати галушки по-мисливськи
Картоплю почистити і ще теплою протерти через сито або потовкти.
Змішати з крохмалем, посолити й поперчити.
Гриби (краще лісові, але можна і шампіньйони) відварити і дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку з великою решіткою, посолити і поперчити.
Змішати картоплю з частиною грибів і поступово додавати борошно (100–150 г). Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук.
Скачати з тіста тонкі валики, порізати їх, щоб утворилися галушки близько 1 см завтовшки.
Обсмажити подрібнену цибулю та гриби в олії, вичавити часник.
Відварити галушки в підсоленому окропі 3–5 хв після спливання.
Вийняти шумівкою на тарілку, перемішати з підсмаженою цибулею і грибами.
Прикрасити листком салату і тертою морквою.
Смачного!