Пропонуємо рецепт хрустких та гостреньких малосольних огірків, які дуже сподобаються всім членам родини. Вони не стають м’якими та не починають бродити в банці. Такі огірки підійдуть як закуска або інгредієнт до будь-якого салату.
Складові:
- Огірки 1 кг.;
- Часник 3 зуб.;
- Хрін 1 лист;
- Кріп 2 суцвіття;
- Морська сіль 2 ст. л.;
- Цукор пісок 1 ст. л.;
- Вода 1 л.
Спосіб приготування:
- Відберіть кілограм середніх за розміром, молодих огірків з пухирцями.
- Добре промийте їх, обріжте кінці та залийте на годину чистою водою.
- Зелень ретельно промийте та наріжте великими шматками.
- Очистьте та поріжте на 4 частини кожну часничину.
- Перекладіть чергуючи огірки з зеленню й часником у каструлю.
- В киплячу воду додайте сіль та цукор, зачекайте поки вони повністю розчиняться й залийте цим огірки, покривши повністю розсолом.
- Покладіть зверху кришку або тарілку та притисніть вантажем.
- Залиште маринуватися на 2 дні при кімнатній температурі.
- Таку ж партію зелені та часнику підготуйте для закривання.
- Огірки дістаньте з розсолу, промийте від нальоту в холодній кип’яченій воді та розкладіть по стерильним банкам, чергуючи з підготованим часником, кропом й хріном.
- Розсіл процідіть два рази через марлю, прокип’ятіть знімаючи піну та залийте в банки з огірками.
- Закатайте стерильними кришками, переверніть та вкрийте ковдрою.
- Після повного остигання, переставте банки з огірками в темне прохолодне місце.
Смачного!