Кабачки – це дієтичний овоч, який підходить для правильного харчування, особливо дітям. А в запеченому вигляді вони зберігають повноцінно всю свою користь. За цим рецептом страва виходить ще й дуже смачна.
Інгредієнти:
- Молоді кабачки 4 шт.;
- Часник молодий;
- Перець чорний мелений;
- Базилік;
- Орегано;
- Пшеничне борошно;
- Куряче яйце;
- Сухарі;
- Рослинна олія.
Соус:
- Майонез домашній легкий;
- Йогурт;
- Перець білий;
- Часник;
- Кріп.
Спосіб приготування:
- У кабачків зріжте краї, розріжте їх навпіл, а потім на 3-4 шматочки.
- Посоліть, додайте подрібнений часник, залиште на 15-20 хвилин та злийте рідину, яка виділиться.
- Притрусіть перцем, базиліком та орегано.
- Занурте їх борошно та обмакніть у збитому яйці, а після в сухарях.
- Розкладіть їх на деко, яке попередньо змастіть рослинною олією та поставте в духовку нагріту до 200 градусів на 8-10 хвилин запікатися.
- Для соусу змішайте майонез з йогуртом, додайте трохи часнику, кропу та білого перцю.