Я багато років все дивилася на рецепти зефіру, все було якось складно, то термометр потрібен, то інгредієнти, які у звичайному магазині не купиш. Але в моєму рецепті все просто, так що рекомендую і Вам приготувати!
Рецепт домашнього зефіру
Інгредієнти:
- Агар-агар 7 грам (це желатин, тільки рослинного походження, потрібен саме він!)
- Вода 50 грам
- Ягідне пюре (будь-яке за смаком) 100 мл
- Цукор 160 грам
- Білок 1 шт (яйце С1)+щіпка солі+40 грам цукрової пудри
Приготування:
Збиваємо білок із щіпкою солі, поступово вводимо цукрову пудру. Нам необхідно збити до м’яких піків
Агар-агар залити холодною водою, добре розмішати та додати ягідне пюре (у мене чорної смородини).
Поставити на плиту, довести до кипіння, всипати цукор.
Як тільки закипить, варимо сироп 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи (сироп повинен стікати з лопатки/ложки).
Гарячий сироп цівкою вводимо в білки і постійно збиваємо міксером. Повинна вийти щільна маса!
Перекладаємо у кондитерський мішок з насадкою.
Відсаджуємо наш зефір на силіконовий килимок, або силіконізований пергамент.
Залишаємо підсихати при кімнатній температурі на 6-8 годин.
Як зефір підсохне, він добре буде відділятися від килимка, але щоб він не лип, потрібно обваляти в суміші цукрової пудри та крохмалю в пропорції 1:1.
Прочитавши рецепт, Вам може здатися складним, але насправді все робиться простіше-простого!
Всім смачних зефірок, і приємних приготувань!