Тісто виходить м’яким і повітряним, при цьому, в складі немає горілки і оцту. Ви зможете розкатати його в тонкі пласти і воно не буде рватися при формуванні чебурека.
Для приготування тіста необхідні такі інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- сіль – 0.5 ч.л;
- вода гаряча – 120 г;
- олія рафінована рослинна – 2 ст.л.
Для приготування начинки необхідно взяти:
- яловичина і свинина – по 150 г;
- цибуля – 1 шт;
- вода – 50-60 мл;
- сіль, перець і інші спеції за смаком.
Кипяток змішуємо з сіллю і рослинною олією. Борошно просіваємо і всипаємо в тісто, добре вимішуємо лопаткою, потім місимо руками, не менше, ніж 5 хвилин. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на столі на 30 хвилин.
Змішуємо яловичину і свинину, заправляємо сіллю, перцем, улюбленими спеціями, цибулею, натертою на середній тертці або подрібненою блендером. Якщо ви бачите, що фарш сухуватий, вливайте води рівно стільки, скільки дасть м’ясу необхідної соковитості.
Ділимо тісто на 8 шматків і кожен розкатуємо в тонкий корж, викладаємо начинку, накриваємо другим коржем і защипуємо краї.
Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо чебуреки з двох боків до золотистої скоринки.
Викладаємо чебуреки на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки олії.
Подаємо страву гарячою, можна з м’ясним бульйоном або улюбленим соусом.