
Коржики – це м’яке, злегка розсипчасте печиво, яке багато хто пам’ятає з дитинства. Коржики мають округлу форму, золотисту скоринку і злегка солодкуватий смак із приємною молочною або ванільною ноткою.
Печиво з родзинками
Особливість коржиків полягає у їх смаку. У цього десерту смак ніжний, із молочно-ванільними нотками. Іноді зустрічаються рецепти з медом чи какао.
Консистенція коржиків щільна, але не жорстка, з легкою крихкістю. Форма найчастіше кругла, із зубчастим краєм або просто рівна.
Ділюся рецептом приготування:
У миску розбиваємо яйце, висипаємо цукор, ванільний цукор і вливаємо кефір, ретельно перемішуємо компоненти. Висипаємо в суміш соду, вливаємо олію і знову перемішуємо. Поступово в суміш просіюємо борошно з розпушувачем, замішуємо м’яке липке тісто.
Розкачуємо тісто в пласт завтовшки 5-6 мм, ділимо його на невеликі кола. Також можна вирізати коржики із тіста фігурними інструментами для печива. Викладаємо коржики на лист, застелений пергаментом і змащуємо сумішшю молока та яйця. Випікаємо коржики при 180 градусах 20-25 хвилин.

Виходять смачні ароматні та м’які коржики. Це гарна заміна покупному печиву, які будуть м’яким протягом 10 днів.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.;
- Цукор – 450 г;
- Кефір – 500 мл;
- Харчова сода – 2 ч. л.;
- Ванільний цукор – 1 ч.л.;
- Олія соняшникова – 200 мл;
- Борошно – 1200 г;
- Розпушувач – 1 ч.л.