Нереально смачний, незвичайний і дуже гарний знаменитий “Ботліхський” пиріг! Я навіть і подумати не могла, що він готується так швидко і просто, тепер пектиму часто.
Інгредієнти:
Тісто
Кефір – 150 мілілітрів
Сода – 1 чайна ложка
Яйце – 1 штука
Сметана – 50 грам
Сіль – дрібка
Цукор – 80 грам
Вершкове масло – 100 грам
Борошно – 400 грам
Начинка
Горіхи – 200 грам + цукор 100 грам
Курага – 200 грам + цукор 200 грам
Яйце – для змащування
Ділюся рецептом приготування:
У глибоку миску вливаємо кефір, додаємо соду та змішуємо.
Додаємо яйце, сметану, топлене вершкове масло, сіль, цукровий пісок та змішуємо.
Частинами просіюємо борошно і змішуємо. Тісто загортаємо в пакеті та тримаємо в морозилці двадцять хвилин.
Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді 3-4 хвилини і викладаємо в кухонний комбайн.
Всипаємо цукор і подрібнюємо. Пересипаємо у миску.
Так само подрібнюємо курагу з цукром.
Ділимо тісто на три частини (у мене дві по 23,5 г і одна 37,5 г).
Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму 26 см.
Зверху викладаємо горіхову начинку.
Розкачуємо другий пласт і покриваємо горіхову начинку.
Викладаємо начинку з кураги.
Закриваємо начинку третім пластом та змащуємо збитим яйцем.
Зверху посипаємо подрібненими горіхами та запікаємо 35 хвилин при 180 градусах.
Прекрасного дня!