Всього кілька картоплин і шматочок масла можна перетворити в шикарну вечерю на французький мотив. Картопля виходить приголомшливо смачною і запашною. Ви навіть не уявляєте собі, що картопля може бути такою надзвичайно апетитною. І вона просто ідеально поєднується і з рибою, і з м’ясною стравою.
Необхідні продукти
- 1 кілограм картоплі
- 100 грам вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування картоплі
Картоплю очищаємо, промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо її кип’ятком і відварюємо після закипання протягом 5 хвилин.
З підготовленої картоплі зливаємо воду і охолоджуємо, а потім нарізаємо тонкими слайсами. Вершкове масло розтоплюємо.
Беремо форму для випічки і викладаємо картоплю в перший шар, солимо і перчимо до смаку. Зверху змащуємо її вершковим маслом. Точно також викладаємо наступні шари до тих пір, поки не закінчиться картопля.
Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 50 хвилин, а потім подаємо до столу.