Печиво, банани, заварний вершковий крем — з цих інгредієнтів виходить чудовий соковитий десерт. Готувати такий торт дуже просто, так як випікати нічого не потрібно. Єдина складність — зварити крем. Ділюся рецептом.
Приготування торта
Для приготування десерту знадобляться:
- півкілограма печива — я беру шоколадне або «До кави»;
- свіже молоко — 800 мл;
- жовтки від 7 яєць;
- цукор-пісок — 200 г;
- борошно — 4 столові ложки;
- крохмаль — 2 столові ложки;
- вершкове масло кімнатної температури — 150 г;
- банани — 4-5 шт. (В залежності від розміру);
- трохи вареного згущеного молока — для прикраси.
Спочатку готую крем. У каструлю з товстим дном відправляю жовтки і сухі інгредієнти. Потроху вливаю молоко, постійно помішуючи вінчиком.
Варю її при невеликому нагріванні, постійно помішуючи, до загусання. Знімаю з плити і відразу ж додаю масло.
Продовжую заважати, поки все масло не розтане і не з’єднається з кремом. Поки крем остигає, тонко нарізаю банани. Тепер приступаю до складання торта. На дно форми з високими бортиками розміщую трохи крему.
Акуратно укладаю кружечки бананів. Покриваю їх кремом. Таким чином заповнюю всю форму — виходить 7-8 шарів. Накриваю майбутній десерт харчовою плівкою і відправляю в холодильник мінімум на 8-10 годин. Перед подачею прикрашаю торт вареним згущеним молоком.