Інгредієнти:
- Капуста свіжа – 350 г
- Квашена капуста з розсолом – 250 г
- Ріпчаста цибуля – 160 г
- Морква – 120 г
- Бекон – 200 г
- Ковбаса напівкопчена – 350 г
- Бульйон м’ясний або курячий – 1,9 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 10 г
- Картопля – 280 г
- Паприка солодка – 2 ч.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.
Як приготувати капусняк по-польськи
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву тонкими півкільцями, капусту і картоплю наріжте невеликими кубиками, ковбасу круглими скибочками, бекон невеликими шматочками.
- Розігрійте каструлю на слабкому вогні і додайте бекон, смажте 3 хвилини на слабкому вогні, додайте в каструлю ковбасу і смажте ще 3 хвилини на слабкому вогні.
- Додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити 4 хвилини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Додайте свіжу капусту і обсмажуйте ще 3 хвилини на слабкому вогні.
- Додайте квашену капусту, картоплю, м’ясний або курячий бульйон, паприку, сіль, лавровий лист, доведіть до кипіння і зменште вогонь. Накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до готовності овочів.
- Вимкніть вогонь, додайте в капусняк дрібно нарізаний кріп і подавайте капусняк до столу.
Смачного!