Інгредієнти:
- борошно – 0,5 кілограма;
- цукровий пісок – 100 грам;
- мед – 3 столові ложки;
- яйця – 3 штуки;
- масло – 50 грам;
- какао-порошок – 3 столові ложки;
- сода гашена – 1 чайна ложка.
Для крему:
- молоко – 0,5 літра;
- яйця – 2 штуки;
- цукровий пісок – 150 грам;
- борошно – 2 столові ложки;
- какао-порошок – 1 столова ложка;
- масло – 50-70 грам;
- ванілін – 1 пачка;
- горіхи будь-які – 200 грам;
- сіль – на кінчик ножа.
Для глазурі:
- молоко – 5 столових ложок;
- какао-порошок – 2 столові ложки;
- цукор – ⅔ склянки;
- масло – 50 грам.
Шоколадний медовик «Дамський каприз». Покроковий рецепт
Готуємо крем:
- Відокремлюю білки від жовтків.
- Жовтки розтерти з цукром, додати борошно, какао-порошок, ванільний цукор і трохи холодного молока, щоб тісто вийшло трохи рідкуватий.
- Молоко поставте на плиту і нагрівайте до кипіння, зніміть з вогню і трохи влийте в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися.
- Знову ставимо молоко на плиту і тонкою цівкою вливаємо яєчно-молочну суміш. Постійно помішуючи, доводимо крем до загустіння, перед вимиканням додаємо масло і добре розмішуємо.
- Ми залишаємо крем до повного охолодження.
- Окремо збийте білки з дрібкою солі до пишної піни.
- Остиглий крем зіб’ємо міксером, а після з’єднаємо з білками. Крем виходить дуже повітряний і ніжний.
Готуємо тісто:
- Яйця збити з цукром до білої піни.
- Додаємо м’яке масло, мед і гашену соду, перемішуємо.
- Ставимо на водяну баню і варимо близько 5-7 хвилин, поки консистенція стане однорідною, і знімаємо з плити.
- Додаємо какао-порошок і поступово борошно, добре перемішуючи вінчиком або ложкою.
- Коли незручно буде місити столовим прибором, то викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і добре вимішуємо руками. Не забивайте тісто занадто борошном, воно повинно бути еластичним і м’яким.
- Ділимо тісто на 8 рівних частин і тонко розгортаємо тісто, я використовую тарілку, щоб рівно обрізати краї коржів.
- Обрізки не викидати, їх також необхідно спекти для крихти на боки торта.
- Викладаємо на деко, робимо виделкою кілька наколювань і випікаємо 2-3 хвилини.
- Остиглі коржі змащуємо кремом і посипаємо подрібненими горішками. Верхній корж НЕ промащувати і залишити трохи крему для боків. Горіхи можна відразу було додати в крем, але як на мене, вони осаджують повітряний крем. Тому для себе я вивела, що краще кожен корж посипати горішками.
- Готовий торт відправляємо в холодильник, щоб він трохи просочився.
Глазур:
- Змішати молоко, цукор, какао-порошок, поставити на плиту і довести до повного розчинення, постійно помішуючи.
- Як тільки глазур почне закипати, додаємо масло і знімаємо з вогню.
- Торт полити ще теплою глазур’ю, навіть трохи гарячою, тому що при охолодженні вона відразу застигає.
- Боки торта обмазати кремом і присипати крихтою з коржів.
- Залишити для повного просочення на пару годин в холодильнику.
Наш шедевр «Дамський каприз» готовий! Шоколадний медовик вийшов неймовірно смачним, ніжним. Коли його їси, то розумієш, що цей торт впорається з самим витонченим жіночим капризом. Давайте радувати рідних і близьких смачними десертами разом з нами на «Люблю готувати»!
Смачного!