Листковий пиріг з яблучною начинкою – це один з моїх улюблених рецептів, який готується просто, а виходить просто ідеально з ароматною вершковою скоринкою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти: – Тверді, кислі яблука, 1 кг; – Борошно, 150 г; – Лимон, 1 шт; – Розпушувач, 1 ч.л; – Яйця, 3 шт; – сіль щіпка; – цукор звичайний або коричневий, 120 г; -молоко, 100 р. Для приготування скоринки необхідно: – масло вершкове, 15 г; – цукор звичайний або білий, 20 г. Процес приготування Випікати такий пиріг краще у формі діаметром близько 22 – 23 см. Змащуємо її шматочком вершкового масла|мастила|, присипаємо борошном або манною крупою. Наперед розігріваємо духовку до 180 градусів.
Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо часточками або трьом на великій тертці. Видавлюємо сік лимона і натираємо цедру. Збиваємо яйця з цукром, але не потрібно старатися. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіюємо, змішуємо з цедрою лимона і всипаємо в масу яєчну. Вимішуємо тісто. До тіста додаємо яблука і перемішуємо до однорідності.
Викладаємо масу у форму, розрівнюємо. Посипаємо цукром верх пирога і викладаємо шматочки олії. Випікаємо пиріг від 40 хвилин до 1 години, дивіться по духовці. Я подаю пиріг у теплому вигляді та в холодному, він однаково смачний та ароматний.