Saturday, May 10, 2025

Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Повторюю щороку! Кращі баклажани по-грузинськи на зиму

Повторюю щороку! Кращі баклажани по-грузинськи на зиму

admin
22 Червня, 202122 Червня, 2021 Коментарі Вимкнено до Повторюю щороку! Кращі баклажани по-грузинськи на зиму

Відмінність грузинської кухні від нашої в тому, що там майже всі страви і заготовки на зиму, гострі, ароматні і пікантні. Таку закуску ви точно можете поставити на святковий стіл до різних м’ясних страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 1200 кг;
  • перець солодкий – 250 г;
  • перець гострий – 1-2 шт;
  • часник – 1 головка;
  • петрушка;
  • сіль – 2 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • оцет 9% – 50 мл;
  • соняшникова олія.

Баклажани по-грузинськи: процес приготування

Баклажани ріжемо уздовж на смужки по 0.5 мм завтовшки. Солимо баклажани і залишаємо близько на 20 хвилин.

Солодкий перець очищаємо від насіння і разом з гострим перцем і часником перебиваємо занурювальним блендером до однорідного стану.

Дрібно січемо петрушку і змішуємо її з пюре з перців, додаємо сіль і цукор, оцет. Вимішуємо масу до однорідності. Залишаємо настоюватися на 15 хвилин.

Промиваємо баклажани під проточною водою, віджимаємо руками і обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії до рум’яності з двох сторін. Охолоджуємо.

Стерилізуємо банки і кришки.

На дно банки кладемо трохи гострої маси, звертаємо баклажани рулетом і укладаємо до половини банки, знову пюре і докладаємо рулети до верху. Заливаємо в банки залишки соусу з перців.

Ставимо банки, накриті кришками в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо остигати.

Зберігаємо в підвалі або в коморі. Таку закуску я завжди подаю з запеченим в духовці м’ясом і картоплею.

Навігація записів

Смачна борщова заправка на зиму
Ефективний крапельний полив за допомогою пластикової пляшки. Це просто і зручно

Related Articles

Незрівнянний салат на будь-який святковий стіл. Ділюсь рецептом

Viktor
10 Травня, 202510 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Незрівнянний салат на будь-який святковий стіл. Ділюсь рецептом

Всі рідні в захваті від цих солоних огірків за особливим рецептом.

Viktor
9 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Всі рідні в захваті від цих солоних огірків за особливим рецептом.

Салат “Діана”: давно став улюбленим в нашій сім’ї, дуже смачний, легкий і соковитий

Viktor
9 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Салат “Діана”: давно став улюбленим в нашій сім’ї, дуже смачний, легкий і соковитий

Цікаве за сьогодні

  • В Угoрщині жoрcткo затримали укрaїнського ексдипломата — реакція МЗC
  • “Засуньте миuрні планu…”: Медведєв груб0 відреагував на пропозицію про перемир’я. Більше…
  • Мeрц ухилився від відповіді про Tаurus для України: що скaзав кaнцлер
  • Годинник Папи Римського Лева ХІV: вартість вражає (фото).
  • ПEPEГOВOPИ ПPOЙШЛИ! Зeлeнcькuй, лiдepu ЄC i Тpaмп пpoвeлu cпiльнuй ДЗВІНOК! Ocь чuм вce зaкiнчuлocь… Подробиці…
  • Незрівнянний салат на будь-який святковий стіл. Ділюсь рецептом
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes