Пельмені – напевно це одна з найбільш улюблених страв, яку можна приготувати за короткий час. До того ж, це ще й дуже смачно. Головне – правильно підійти до процесу готування.
На жаль, багато хто припускає деякі помилки при приготуванні пельменів, що призводить до вельми неприємних наслідків. Так, наприклад, пельмені можуть злипнутися в один під час варіння або ж навпаки недоваритися всередині під час смаження.
Пропоную вам дізнатися, на що ж потрібно звернути свою увагу, щоб пельмені були ідеальними на смак.
Варіння
Перед варінням пельмені не потрібно розморожувати. Для пельменів необхідно брати велику каструлю. Її слід наповнити до половини водою. Потім в окріп необхідно додати за смаком лавровий лист, перець, також можна і куркуму. Тепер можна пускати і пельмені в хід.
Не варто сипати надто багато. Пельмені повинні плавати у воді вільно. Дочекайтеся, коли пельмені почнуть спливати. Після цього візьміть стакан холодної води і влийте в киплячу каструлю тонкою цівкою. Проваріть ще 4 хвилини після закипання. Такий трюк зробить пельмені повітряними і м’якими
На пару
Частенько при такому способі приготування пельмені або залишаються сируватими, або розвалюються. Тому для готування таким способом краще брати великі пельмені.
Для приготування необхідно наповнити спеціальну чашу вашої пароварки водою до позначки. Далі додайте спеції і лавровий лист за своїм смаком.
Коли будете класти пельмені в ємність, попередньо потрібно змастити її маслом. Готувати таким способом пельмені слід приблизно пів години.
смажені
Прекрасний швидкий спосіб. Для смаження потрібно нагріти сковороду і додати трохи рослинної олії. На середньому вогні підрум’яньте пельмені з двох сторін. Додайте спеції, а потім вилийте склянку води, щоб та покрила дно приблизно на пів сантиметра. Зачекайте, поки вода википить. Насолоджуйтесь.
В мультиварці
Теж дуже зручний спосіб готування. Пельмені слід розкласти по дну чаші і залити сметаною з водою – пропорція 1: 2. Додайте сіль і спеції. Таким чином «соус» повинен покривати пельмені приблизно на 5-8 см.
Готувати слід в режимі випічки 20 хвилин. Для смаку в кінці можна додати натертий твердий сир
А Ви правильно готуєте?