Багато хто плутає його з Наполеоном, але це зовсім не так. Ви не повірите, але на смак він як пломбір з дитинства!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо
Отже для приготування знадобляться:
- 500 г борошна.
- 140 г цукру.
- 250 г вершкового масла.
Для крему потрібні:
- 1 кг сметани.
- 4 яйця.
- 4 ст. л. крохмалю.
- 100 г вершкового масла.
- 300 г цукру.
Готуємо спочатку корж:
Подрібнюємо підморожене масло на тертці і змішуємо його з іншими інгредієнтами. Гарненько перемішуємо масу.
Гріємо сковорідку і кладемо на неї нашу крихту. Нагріваємо її до появи апетитного карамельного кольору.
Тепер беремося за крем:
Кладемо розбиті яйця, цукор і крохмаль в ємність. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
Вводимо в суміш сметану і знову перемішуємо.
Робимо водну баню і ставимо на неї каструлю. Після нагріву додаємо вершкове масло і залишаємо остигати.
Сервіровка:
На тарілку укладаємо тонкий шар крихти, слідом за ним крем. І так повторюємо, поки не використовуємо всі інгредієнти.
Після цього відправляємо торт в холодильник на 3-4 години.
Загалом, виходить близько 2.5 кг смачного десерту. Ідеально для дружної сім’ї!
Смачного!