Редакція Файно, розповістю вам прості способи!
1. Справжній мед зацукровується знизу, а не зверху.
2. Краплю справжнього меду, капніть на зап’ястя, і він не буде розтікатися.
3. Якщо мед, налитий в пляшку, перевернути, то спливають два міхура повітря – спочатку перший великий, потім другий маленький.
Якщо перевертати НЕ пляшку, а банку (літрову або трилітрову), то повітряний міхур повинен бути один. Якщо спливають ще кілька маленьких бульбашок – мед несправжній.
4. Тонка струмінь (перевірка на «тонку нитку») у справжнього меду не рветься, навіть дуже тонка.
5. Якщо на тарілку вилити трохи меду, а зверху залити шаром холодної води, а потім збовтати, то справжній мед повинен утворити структуру сот ( «біологічна пам’ять»).
6. Мед на папері не обвуглюється, якщо знизу папір підпалити.
А якщо мед у Вас вже зацукрувався, його можна обережно розчинити на водяній бані. І якщо в розчиненому меді Ви знайдете шматочки воску, то мед натуральний! Але перевірте одним з вищевикладених пунктів.