Тірольський пиріг можна робити з різними ягодами і шматочками фруктів, так що сміливо експериментуйте і радуйте себе новими смаками.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- цукор – 70 г;
- борошно – 50 г;
- крохмаль – 20 г;
- цедра половини лимона.
Для приготування заварного крему необхідно:
- молоко – 300 мл;
- яйце – 1 шт;
- цукор – 90 г;
- крохмаль будь-який – 20 г;
- желатин – 8 г + 2 ст.л молока;
- вершки жирні – 150 мл.
Для просочення бісквіта потрібно:
- цукор – 30 г;
- вода – 150 мл;
- лимонний сік – 1.5 ст.л.
Полуничне желе:
- полуниця – 500 грам
- полуничне желе – дві упаковки (кожна на 200 мл води)
Процес приготування Тірольського пирога
Розігріваємо духовку до 170 градусів.
Білки відділяємо від жовтків.
Збиваємо білки до піни, частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої і густої маси.
Борошно з’єднуємо з крохмалем, просіюємо і всипаємо в масу з цедрою лимона.
Тісто вимішуємо лопаткою знизу вгору, намагаючись не порушувати пишність.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто. Випікаємо близько 25 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.
Охолоджуємо в формі, виймаємо з форми, відрізаємо верхівку і потім знову повертаємо його в форму.
Для просочення змішуємо гарячу воду з цукром і просочуємо бісквіт.
Для заварного крему заливаємо желатин молоком і залишаємо набухати
Яйце збиваємо з цукром і ваніліном. Збиваємо і всипаємо крохмаль.
Молоко доводимо до кипіння і змішуємо з яєчною масою, перемішуючи, щоб яйця не згорнулися.
Доводимо масу на невеликому вогні до густоти.
Вливаємо желатин і перемішуємо. Накриваємо плівкою і охолоджуємо.
Холодні вершки збиваємо до густоти і пишності. Змішуємо заварний крем з вершками.
Виливаємо на бісквіт у формі, розрівнюємо і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
Викладаємо шматочки полуниці і заливаємо полуничним желе. Зробіть це це зробити з 2 пачок.
Відправляємо в холодильник на кілька годин. Смачного!