Відомий український кулінар Євген Клопотенко назвав причину, чому не вступив до лав ЗСУ та не пішов воювати на фронт.
Кухар пояснив, що на початку повномасштабної війни перебував у маленькому селі та просто не бачив сенсу вступати до лав ТрО. Також Клопотенко був впевнений, що в тилу він набагато корисніший. Зокрема, кулінар займається благодійною допомогою, гастродипломатією, а також активно розповідає на загал правду про війну в Україні.
“Від перших днів вторгнення я намагався подбати про безпеку родини та своєї команди. До того ж перебував тоді за містом і, приміром, вступати до тероборони в маленькому селі не бачив сенсу. Також розумів, що принесу більше користі на своєму місці. Адже від першого дня великої війни ми з командою підтримували українців через їжу. Я активно займався гастродипломатією та у світовому інфопросторі розповідав про події в Україні. І тривалий час був зосереджений лише на цьому”, – відповів Клопотенко в інтерв’ю “ТиКиїв”.
До речі, до ТЦК Євген Клопотенко цьогоріч навідувався. Після того, як у травні прийняли новий законопроєкт про мобілізацію, кухар першого ж дня оновив дані у військкоматі.
“Звісно, у перший же день дії закону про мобілізацію”, – додав кухар.