Такий оселедчик виходить неймовірно смачним та пікантним. В магазині я більше його ніколи не купую, нарешті навчилася готувати його сама. Такий в магазині не купити.
Складові (на 2 пів літрові банки):
2 заморожених оселедця;
половинка лимона;
2 цибулини;
1 морквина;
4 ч. ложки солі;
8-10 горошин чорного перцю;
6 ч. ложок цукру;
10-12 лаврових листки.
Приготування:
Спочатку потрібно лимон порізати у вигляді тонких кружечків.
На тертці з великими отворами натріть моркву.
Цибульку відразу поріжте у вигляді півкілець.
Візьміть чисту баночку і покладіть кілька цибулевих кілець.
Потім лавровий листочок, трошки морквини, один лимонний кружечок.
Всипте пів чайної ложки цукру, додайте по щіпці перцю та солі.
Тепер черга оселедця, а після повторіть всі шари знову.
Ось так чергуйте шари, іноді ущільнюючи їх, поки не дійдете до самого верху баночки.
Потім закрийте баночки щільними кришками і помістіть на кілька днів в холодильну камеру.
А вже перед тим, як подавати на стіл оселедчик, можете полити трохи олією.
Смачного!