Неймовірно апетитне, ароматне й смачне варення з абрикос, дуже сподобається всій родині. А фішка в тому, що готують його з половинок абрикосів. Кожна господиня залюбки приготує цю солодку заготовку, адже це швидко та не потребує зайвих зусиль.
Інгредієнти:
- Абрикоси 2 кг.;
- Цукор пісок 6 скл.;
- Вода 400 мл.
Спосіб приготування:
- Помістіть в ємність 6 склянок цукру по 200 мл.
- Додайте воду та поставте на вогонь й постійно мішаючи доведіть до кипіння.
- Дайте сиропу покипіти 3 хвилини та зніміть з плити.
- Помийте ретельно абрикоси, розріжте навпіл та видаліть кісточки.
- Перекладіть їх в каструлю, залийте сиропом та трішки потрусіть в сторони, щоб абрикоси рівномірно покрилися солодкою рідиною.
- Залиште суміш остигати до кімнатної температури.
- Злийте сироп, проваріть 3 хвилини та знов залийте ним абрикоси й дайте охолонути.
- Поставте каструлю з варенням на плиту, на повільному вогні доведіть до кипіння та проваріть 5 хвилин.
- Періодично помішуйте, але обережно.
- Після остигання, повторіть процедуру варіння, з пункту 8, 4 рази.
- Розкладіть готове варення в стерильні банки та закатайте стерильними кришками.
Смачного!