Сирник на білках виходить ніжним, як пташине молоко.
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 2 склянки борошна
- 220 г холодного масла
- 2 яєчні жовтки
- 80 г цукру
- 2 плоских чайних ложок порошку для випічки
Маса сирна:
- 1 кг сиру домашнього
- 12 білків
- 300 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 6 столові ложки вершків 35%
- 1 ванільний пудинг (40 г)
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 2 столові ложки сухих вершків
- 100 г родзинок
- 1 плоска ложка пшеничного борошна
- цукрова пудра
Підготовка:
Пісочне тісто:
Всі інгредієнти замісити у однорідне тісто(швидко).
Розділити на дві частини. Форму 24 * 33 см викласти на дні розкачаним тістом(тісо наколоти вилкою) та помістити в холодильник (а решту тіста в морозилку) на 30 хв.
Випікати на 180 градусах близько 20 хвилин для золотистого кольору.
Сирна маса:
Збити білки до жостких піків з половиною цукру.
Сир змішайте міксером з сухими інгредієнтами, обережно додайте збиті білки, наприкінці додайте родзинки, посипані борошном і змішайте.
Налийте сирну масу на запечене пісочне тісто. Зверху, протріть другу частину тіста на крупній терці.
Покладіть в нагріту духовку на 180 градусів і запікайте близько 1 години. Якщо під час випікання верхівка буде занадто пригорати, щоб покрийте її папером для випікання.
Після випікання вимкніть духовку, але залиште сирни к протягом 2-3 годин у духовці. Зніміть і охолодіть.
Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Смачного!