Варення з лимона – універсальне. Його смачно їсти просто ложками, покласти ложечку в чай або використовувати в якості начинки для пирогів і бісквітних рулетів.
Складові:
- Лимони – 1 кг.
- Цукор – 1,5 кг.
- Вода – 400 мл.
Рецепт приготування лимонного варення
Миємо ретельно лимони, очищаємо від шкірки і опускаємо на 20 хвилин в кип’яток.
Потім ще раз миємо лимони в холодній воді і нарізаємо невеликими шматочками, видаляючи всі кісточки.
Для сиропу цукор змішати з водою. Ставимо на вогонь і як тільки він закипить, опускаємо в нього шматочки лимона.
Даємо варенню закипіти і відразу знімаємо його з вогню.
Охолоджуємо повністю і знову доводимо до кипіння і ще раз остуджуємо.
Готове варення розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо. Приємного чаювання!