Шоколад – це найулюбленіші у всьому світі ласощі і не спробувати приготувати його в домашніх умовах, не можна.
Вам будуть потрібні такі інгредієнти:
цукор – 6 – 8 ст.л;
борошно – 1 ч.л;
масло вершкове – 50 г;
какао – 5 ст.л;
горіхи волоські – за смаком;
ванільний цукор – 0.25 ч.л;
молоко – 5 ст.л.
Приготування
У каструлі змішуємо молоко 1 ст.л, какао, цукор, потім доливаємо решту молока і варимо до кипіння на слабкому вогні, постійно перемішуючи.
Додаємо масло і доводимо до кипіння на повільному вогні. Вимикаємо вогонь і всипаємо через сито борошно, знову включаємо невеликий вогонь і доводимо до кипіння.
Трохи охолоджуємо масу і змішуємо її з ванільним цукром.
Змащуємо невеликі формочки маслом вершковим і розливаємо в них шоколад. Можна додати до нього все, що завгодно – горіхи, шматочки сухофруктів, цедру і т.д.
Охолоджуємо шоколад в холодильнику 2 – 3 години.