Такий домашній рахат-лукум ви може робити з будь-якого фруктового або ягідного соку, компоту – він завжди виходить дуже смачним і ароматним.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
вода – 380 мл;
сік апельсиновий – 250 мл;
сік лимонний – 3 ст.л;
крохмаль кукурудзяний – 140 г;
цукор – 300 г.
Обсипання можна робити з кукурудзяного крохмалю.
Процес приготування
Воду з апельсиновим соком, цукром і кукурудзяним крохмалем. Перемішуємо і ставимо масу на вогонь. Варимо на невеликому вогні до густоти і потім додаємо сік лимона, перемішуємо і варимо далі, перемішуючи.
Коли маса стане тягучою, виливаємо масу в форму, швидко розрівнюємо за формою і ставимо в холодильник на 1 годину.
Для обсипання змішуємо 3 ложки кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри.
Виймаємо масу, ріжемо на порційні шматочки, обвалюємо кожен в присипці і складаємо на тарілку.
Зберігати такі ласощі можна в скляній баночці з кришкою, в ємності в прохолодному місці.
Ви можете робити лукум на самих різних солодких соках, компотах, свіжих соках.