Дуже нагадують котлети, але смак зовсім інший. Капустяники дуже ніжні, соковиті, м’які і шалено смачні. Найкраще для їх приготування підійде молоденька капуста, але можна взяти і звичайну, якщо немає молодої.
Вашим рідним сподобаються такі незвичайні котлетки, і вони будуть вас просити приготувати ще.
Що знадобиться для приготування:
- 600 г будь-якого фаршу
- одне яйце
- пів кілограми капусти
- дві цибулини
- одна ч. л. солі
- чорний перець на ваш смак
Приступаємо до процесу приготування:
Візьміть капусту, зніміть з неї верхні листочки, поріжте на невеликі шматки і подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки. Це можна зробити і за допомогою комбайна. Так само чинимо з цибулею.
Овочі складіть в миску, додайте до них фарш, збийте одне яйце, всипте сіль, приправте спеціями, і добре все перемішайте.
У підсумку виходить еластичний фарш, з якого легко формувати котлети. Загалом має вийти 15-17 капустяників.
У сковорідку налийте олію і нагрійте. Перш, ніж смажити котлети, обваляйте їх у борошні.
Смажити слід під закритою кришкою на вогні середньо-слабкої інтенсивності. На одну сторону приблизно 5 хвилин.
Капусники зі сковорідки можна відразу подавати, однак для впевненості в їх готовності краще їх ще пропарити в духовці під фольгою, влийте декілька ст. л. води і тримайте 15 хвилин. А можна пропарити на сковорідці.