Хочемо поділитись з вами рецептом чудового компоту, навіть більше напою. У нього освіжаючий і дуже цікавий смак. А якщо в нього додати ром, то вийде майже справжній “Мохито”.
Інгредієнти для компот з агрусу “Мохіто”:
- аґрус (півлітрова банка) – 350 г;
- цукор – 1 скл;
- лимон (можна лайм або лимонну кислоту) – 2 скибки;
- м’ята.
Спосіб приготування
Агрус беремо повну півлітрову банку. Можна і більше, якщо любите більш насичені компоти. Миємо та перебираємо. Хвостики можна не обрізати.
У чисту 3-х літрову банку насипаємо агрус. Кладемо 3-5 великих гілочок м’яти і два круги лимона. Замість лимона можна взяти лайм, а якщо немає нічого, то додаємо 1 ч. л. лимонної кислоти.
Заливаємо банку до верху окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин остигати.
Потім воду зливаємо в каструлю і ставимо кип’ятити. У банку насипаємо 1 стакан цукру. Коли вода закипить заливаємо знову окропом до верху банку і закатуємо. Готовий компот вкутуємо ковдрою на 2 доби.