Балик з риби нітрохи не гірше балика з м’яса, а готується ще простіше. Він в асортименті продається в супермаркетах, але домашня закуска з магазинною не зрівняється. А собівартість риби майже в 10 разів відрізняється від вартості балика з полиць магазина.
За класичним рецептом в якості спецій для маринування беруться тільки найнеобхідніші — сіль, цукор, гірчичний порошок. Для інших варіацій рецепта рибного балику за смаком можна вибрати мелений перець, солодку паприку, коріандр в порошку.
Зберігайте рецепт, радуйте своїх домочадців і дивуйте гостей. Всім обов’язково сподобається балик із скумбрії.
Інгредієнти:
- скумбрія — 3 штуки;
- сіль — 1 ст. л.;
- цукор — 1 ст. л;
- гірчиця порошок — 1 ст. л;
- паприка — 0,5 ч. л.
Приготування:
- Рибу миємо, відрізаємо голову, хвіст і видаляємо нутрощі.
- Робимо філе і прибираємо кістки.
- Окремо змішуємо сіль, паприку, цукор і гірчицю.
- Обсипаємо отриману суміш по рибному філе з обох сторін і втираємо її.
- Викладаємо рибу в контейнер або на плоске блюдо, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на 24 години.
- Можна нанизати філе на мотузку і повісити на балконі.
Детальніше дивіться в короткому відео.
Смачного!