Дуже смачний, вологий і простий в готуванні шоколадний торт зі сметанним кремом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
цукор – 100 г;
яйця – 2 шт;
кефір – 400 мл;
сода – 1 ч.л;
олія соняшникова – 100 мл;
какао – 3 ст.л;
борошно – 2 склянки.
Для приготування крему необхідно:
сметана жирна – 300 г;
молоко згущене – 1 \ 2 банки.
Процес приготування шоколадного торта
Яйця збиваємо 2 хвилини, всипаємо цукор і збиваємо до пишної і білої маси.
Кефір з’єднуємо з содою, перемішуємо в виливаємо в яєчну масу, збиваємо до однорідності.
Вливаємо олію і збиваємо.
Змішуємо борошно з какао, просіюємо і висипаємо в масу, збиваємо до однорідності.
Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.
Виймаємо бісквіт з форми і охолоджуємо.
Змішуємо сметану зі згущеним молоком і збиваємо до пишності.
Бісквіт розрізаємо на 2 – 3 коржі, змащуємо кремом і прикрашаємо за смаком. Можна розтопити шоколад і зробити декор або просто полити зверху.
Ставимо торт в холодильник на кілька годин.