Просто швидко і смачно. Надлегкий пиріг “5 склянок”.
Складові:
1 скл. кефіру;
1 скл. манки;
1 скл. борошна;
1 скл. молока;
1 скл. цукру:
1 велике яйце;
1 ч. л. соди;
1 пакетик ваніліну.
Приготування:
Яйце і кефір спушуємо вінчиком. Додамо 1 ч. л. соди. Гасити її оцтом не обов’язково, оскільки кефір – продукт кисломолочний.
Відправляємо в миску манку, цукор і ванілін, продовжуємо мішати, поки не зникнуть грудочки. Тепер додаємо борошно. Його може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має нагадувати густу сметану.
Деко змащуємо олією, виливаємо в нього тісто. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готовність перевіряємо сірником. У мене пиріг пропікався 35 хвилин. Ось такий рум’яний красень у мене вийшов!
А тепер найцікавіше. Беремо склянку кип’яченого молока (я використовувала холодне, але впевнена, що температура ролі не грає) і виливаємо його зверху на готовий манник! Відразу може здатися, що манник намок, але пройде кілька хвилин, і все молоко вбереться в тісто.
Манник виходить соковитим і дуже ніжним на смак! Я обов’язково приготую пиріг за цим рецептом ще раз.
Раджу це зробити і вам!
Смачного!