Шарлотка виходить неймовірно ніжною, а легка кислинка полуниці відмінно збалансує смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г;
- Полуниця – 400-500 г;
- Цукор – 140 г;
- Крохмаль – 40 г;
- Яйця – 3 шт .;
- Сметана – 150 г;
- Соняшникова олія – 30 мл;
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Ванілін за смаком.
приготування:
Полуницю необхідно помити і розрізати навпіл. Якщо попадуться великі ягоди, то розділіть їх на четвертинки.
У глибоку миску відправляємо яйця і цукор. Збиваємо все до тих пір, поки маса не стане білою і не збільшиться в два рази.
Вводимо сметану, олію і ванілін.
Борошно необхідно змішати з розпушувачем і крохмалем. Акуратно вводимо в яєчну суміш і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо туди половину тіста і 1/2 частину полуниці.
Заливаємо тістом і викладаємо решту ягід.
Відправляємо шарлотку в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.
Подавати пиріг можна з кулькою морозива або шоколадом.