Цей рецепт дуже люблять італійці, оскільки вони обожнюють баклажани.
Закуска виходить дуже смачною з ноткою гостроти, яка гармонійно поєднується з будь-яким гарніром.
Обов’язково спробуйте баклажани за цим рецептом!
Потрібні такі продукти:
- Три баклажани
- Чотири ст. л. соусу чілі
- Дві ст. л. соняшникової олії
- Дві ст. л. соку лимона
- Один пучок кінзи
- Два зубчики часнику
- Сіль на ваш смак
Приступаємо до процесу приготування:
Ріжемо баклажани тонкими слайсами і заливаємо підсоленою водою. Таким чином можна позбутися від гіркоти овоча. Після промиваємо і складаємо на одноразові рушники, щоб просушити.
У сковорідку наливаємо одну ст. л. олії і обсмажуємо. Найкраще, щоб сковорідка була з антипригарним покриттям.
Беремо каструльку вливаємо в неї олію, що залишилася, сік лимона, кладемо соус чилі і розмішуємо. Останній можна замінити томатною пастою, яку необхідно змішати з невеликою кількістю оцту, кориці і чорним меленим перцем.
Кладемо суміш на вогонь і як тільки вона закипить, видавлюємо часник і кладемо баклажани, які потрібно потушкувати декілька хвилин.
Перекладаємо баклажани на блюдо і посипаємо рубаною кінзою.