Пишні, ароматні і м’які булочки з заварним кремом. Це просто справжнє кулінарне диво, вони просто тануть у роті. Процес приготування дуже простий і легкий.
Необхідні продукти:
- борошно, близько 600 г;
- цукор, 100 г;
- ванілін за смаком;
- дріжджі, 10 г;
- молоко тепле, 300 мл;
- масло вершкове, 50 г;
- білок, 2 шт.
Для приготування заварного крему необхідно:
- жовтки, 2 шт;
- крохмаль кукурудзяний, 30 г;
- молоко, 320 г;
- ванілін;
- цукор, 120 г.
Для змазування треба жовток, збитий з молоком.
Як приготувати булочки
Змішуємо жовтки з крохмалем і молоком, ваніліном до смаку, ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні до загустіння. Не забуваємо перемішувати. Остуджує крем.
Порада: якщо під рукою немає кукурудзяного крохмалю, можна використовувати будь-який або додати в крем борошно.
Просіваємо борошно і змішуємо з іншими сухими інгредієнтами.
Вливаємо тепле молоко, яйця і вимішуємо тісто. Маса повинна бути м’якою, еластичною і не липкою.
Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 – 2 години.
Викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном і розкатуємо пласт.
Змащуємо пласт кремом, звертаємо рулет.
Ріжемо рулет на порційні шматочки.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо булочки і накриваємо їх. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
Змащуємо збитим з молоком жовтком.
Випікаємо від 30 до 35 хвилин при 180 градусах.
Остиглі булочки посипаємо цукровою пудрою.
Якщо є бажання, можна полити розтопленим шоколадом, змішавши його з цедрою апельсина або лимона. Такі яскраві цитрусові нотки прекрасно підходять до таких булочок.