Коли приходить сезон свіжої зелені, хочеться її використовувати всюди. В тому числі, і в коржиках – з яскравим смаком зелені вони відмінно підходять до будь-якої страви.
Необхідні продукти:
- кефір жирний теплий, 300 мл;
- сіль, 1 ч.л;
- сода, 0.5 ч.л;
- жовток, 1 шт;
- цибуля зелена, кріп;
- борошно, 400 г;
- олія соняшникова, 30 мл.
Для приготування начинки необхідно:
- сир жирний, 100 г;
- сир, 220 г;
- білок, сіль.
Як приготувати коржі з сиром і зеленню
З цієї кількості продуктів виходить 6 коржів. Тому візьміть інгредієнтів більше – виходить дуже смачно.
У теплий кефір додаємо жовток, сіль і соду, дрібно посічену зелень. Перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо густе тісто. Залишаємо накритим на 20 хвилин.
Тертий сир змішуємо з сиром і білком.
Порада: якщо взяли солоний сир, тоді не досолюйте, щоб не пересолити.
Тісто ділимо на 6 частин, скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
Розкачуємо тонкі коржі і викладаємо в середину начинку, защипуємо краю і розкачуємо качалкою.
Обсмажуємо на сухій сковорідці з двох сторін до рум’яності під кришкою. Вогонь невеликий, щоб коржі не підгоріли.
Коли складаєте в стопочку, змащуйте шматочком вершкового масла – коржі стануть дуже м’якими і ароматними.
Виходить відмінний перекус і швидка страва, яку можна взяти з собою на пікнік, прогулянку або в дорогу.