Сьогодні хочу поділиться рецептом швидкого листкового тіста без тривалого процесу розкатування, процес настільки простий, потрібно лише все змішати і листкове тісто готове.
Необхідні продукти:
- Борошно – 650 гр.
- Вершкове масло – 360 гр (або маргарин)
- Холодна вода – 220 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ч.л.
Як приготувати листкове тісто
Відміряємо борошно, беремо вершкове масло (з морозильної камери) і натираємо на грубій терці, намагаємося робити це швидко (трохи натерли перемішали з борошном і так все масло).
Відміряв воду холодну (воду потрібно попередньо охолодити в холодильнику), додамо сіль і оцет.
Тепер додаємо холодну воду до борошна з маслом.
Тісто не потрібно вимішувати, наше завдання зібрати швидко тісто в одну грудку і прибираємо в холодильник на 2 години.
Тепер коли тісто охолодити воно готове до використання.
А так виглядають слойки з даного тіста.