Вам колись доводилося куштувати казкове поєднання персикового і вершкового смаків? Якщо немає, то ви дуже багато втратили, адже вперше таке блюдо приготував французький кулінар Огюст Еськофье ще в XIX столітті і називалося воно «Мельба». У класичному варіанті «Мельба» складається з очищених половинок персика, ванільного морозива і малинового соусу. Ми ж пропонуємо вам приготувати трохи інший, але не менш смачний десерт.
Інгредієнти:
Консервовані персики – 600 г;
Вершки – 200 мл;
Йогурт – 600 г;
Цукрова пудра – 80 г;
Печиво савоярді – 20 шт .;
Персиковий сироп – 650 мл;
Галетное печиво – 100 г;
Желатин – 35 р
приготування:
Дно рознімної форми необхідно вистелити харчовою плівкою.
Потім, вам необхідно підготувати 200 мл сиропу. Маку в нього наше печиво савоярді погрожує наполовину і вигладиваем на дно форми.
Печиво повинне повністю покрити дно форми.
20 г желатину заливаємо 100 мл сиропу і залишаємо набухати.
Починаємо збивати вершки і потроху додаємо цукрову пудру.
Желатин трохи прогріваємо на плиті, щоб він повністю розчинився. Коли суміш охолоне, змішуємо її з йогуртом.
Після цього, додаємо в йогурт збиті вершки і акуратно все вимішуємо.
Консервовані персики необхідно нарізати і додати до вершкової масі.
Викладаємо масу на шар печива і відправляємо в холодильник до повного охолодження желе.
В цей час готуємо персикове желе. 350 мл сиропу відправляємо на плиту і додаємо 15 г желатину. Желатин повинен повністю розчинитися, тому не забувайте все помішувати.
Трохи охолоджуємо суміш і заливаємо нею наш десерт. Знову відправляємо все в холодильник до повного охолодження.
Далі, нам необхідно подрібнити галетное печиво. Остиглий торт посипаємо отриманими крихтами і подаємо до столу!
За бажанням, в десерт можна додати невелику кількість коньяку, щоб надати йому приємного аромату.