Сир виходить дуже м’яким, вершковим. Його можна використовувати для бутербродів або в салати зі свіжих овочів.
Необхідні продукти:
- молоко жирне, 1.5 л;
- яйця, 4 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- сметана жирна, 230 г.
Покроковий процес приготування:
Молоко змішуємо з сіллю і ставимо на середній вогонь.
Яйця з’єднуємо зі сметаною і збиваємо вінчиком до однорідності.
Як тільки ви побачите, що молоко зараз закипить, відразу вливаємо яєчно-сметаннe суміш і добре перемішуємо.
Доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин, постійно перемішуючи масу.
Коли з’являться сирні пластівці, спливуть всі наверх, знімаємо масу з вогню і проціджуємо через кілька шарів марлі, яку зручно викласти заздалегідь в сито.
Збираємо мішечок з марі, скручуємо і придавлюємо важкою тарілкою з банкою, наповненою водою. Масу так і залишаємо в друшляку, щоб стікали залишки сироватки.
Залишаємо на 3 години і сир готовий.
З такої кількості продуктів у вас вийде близько 500 г сиру.
Порада: коли ви спочатку відцідите сир, ви можете змішати його з нарізаною зеленню, копченою паприкою і сухими шматочками солодкого перцю. Після пресування і застигання, у вас буде смачний і пікантний бутербродний сир.